Verslagen

Enorme visvangst en grote blijdschap bij

Vis-Maar-Mee Stedendriehoek Bokaal

Wim Post uit Vorden wint spannende wedstrijd.

 

Bijna 40 deelnemers en evenzoveel vrijwilligers beleefden afgelopen zaterdag de eerste viswedstrijd om de Stedendriehoek Bokaal.

Veel vreugdekreten waren er te horen aan de Middelbeek op de Voorsterklei, daar had de Stichting Vis Maar Mee haar eerste wedstrijd georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar liefst 277 vissen werden er in totaal gevangen en dat leidde tot veel euforie.

Enthousiaste deelnemers uit Apeldoorn, Deventer, Zutphen, maar ook van omliggende dorpen hadden zich via de website van de stichting opgegeven. Via diezelfde weg melden zich ook vele hengelsporters aan die hieraan een vrolijke en dankbare middag beleefden.

De hengelaars waren over 3 vakken verdeeld, zo kende elk gedeelte zijn eigen winnaars. Dit is een gebruikelijke aanpak omdat niet elk watergedeelte dezelfde vangst oplevert. De organisatie die met behulp van sponsoren dit evenement mogelijk kon maken had dan ook voor elk vak 5 bekers beschikbaar. Alle winnaars straalden van oor tot oor, maar ook de overige deelnemers waren erg trots op hun eigen vis prestaties.

 

In het rode vak wist Peter Hagen uit Wilp beslag te leggen op de 1e prijs en in het groene vak Ciré Udink uit Voorst. Uit het blauwe vak kwam uiteindelijk ook de winnaar van de Stedendriehoek Bokaal. Lange tijd zag het er naar uit dit Gerben Booij uit Twello zou worden maar een heuse snoek besliste anders door zich met de wedstrijd te bemoeien en een vis van Gerben’s haak te bijten. Daarna durfden de vissen even niet meer bij zijn hengel te komen. Uiteindelijk werd Wim Post uit Vorden de winnaar in dat vak met 33 vissen en een totaal lengte van 426 centimeter. Wim mocht uit handen van de voorzitter van de stichting Vis Maar Mee,Pim van der Hall, de Stedendriehoek Bokaal in ontvangst nemen. De prijs voor de grootste vis ging uiteindelijk naar Karel Veneman voor zijn vis van 20 centmeter. De organisatie had ook nog een aanmoedigingsprijs voor Erik Zoomers, bij de oefenwedstrijd in juni raakte hij geblesseerd aan z’n been en hoewel hij zaterdag nog steeds mank liep wilde hij deze wedstrijd niet missen, voor zulke kanjers heeft de organisatie extra aandacht.

De voorzitter dankte tot slot naast alle vrijwilligers ook het Waterschap Veluwe en boer Lindner die zowel in als langs het water werk hadden verricht zodat het viswater goed toegankelijk was. De overige twee bestuursleden Marc Berends en Sophie Molendijk gaven aan dat de stichting van plan is volgend jaar zeker twee wedstrijden in de Stedendriehoek te organiseren, een voor en een na de zomer.

 

 

 

Uitslagen:

 

Rode Vak

Totaal lengte

1e Peter Hagen

361 cm

2e Mathijs ten Have

186 cm

3e Chris Smit

151 cm

4e Wim Nijhof

96 cm

5e Fits Trentelman

95 cm

 

 

BlauweVak

Totaal lengte

1e Wim Post

426 cm

2e Gerben Booij

387 cm

3e Wubbo Foget

314 cm

4e  Karel Veneman

199 cm

5e  Jan Dijkslag

149 cm

 

Groene Vak

Totaal lengte

1e Ciré Udink

196 cm

2e Tim Verhoeven

81 cm

3e Erik Zoomers

56 cm

4e Rick de Waard

54 cm

5e Martin Olden

95 cm

 

Grootste vis Karel Veneman

20 cm

 

Winnaar VisMaarMee   Stedendriehoek Bokaal Wim Post 426 cm